1970-től napjainkig

Fúvószenekarunk elődje az 1970-es években alakult "Úttörőzenekar" néven, Fehérvári József vezetésével. 1989-től Bogáthy József vette át a karmesteri pálcát, és 1992-től a Zeneiskola lett a zenekar székhelye. Itt kapta 1996-ban a Liszt Ferenc Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara nevet.

2005-től Papócsi Róbert vezényletével Kaposvári Fúvószenekar néven alakult újjá az együttes.

2007 szeptemberétől Major András áll együttesünk élén, aki a kaposvári Honvédzenekar másodkarmestere.

2008 szeptemberében megalakult a zenekar utánpótlás zenekara Trombitavirág néven. A zenekar karmestere Horváth Virág.

Alapvető célunk a társas zenélés megszerettetése. Legfőbb feladatunk azonban a szociális érzékenység, az egymás iránti tolerancia fejlesztése mellett, színvonalas koncertjeinkkel lelkes és népes közönségünk szórakoztatása.

Évek óta rendszeresen részt veszünk kaposvári, Somogy megyei, valamint az ország más tájainak különböző rendezvényein, így is színesítve környezetünk kulturális életét, valamint öregbítve Kaposvár jó hírnevét.
Karmestereink és a zenekari tagok lelkesedésének köszönhetően az elmúlt években, sok felkérést tudtunk elvállalni. Szórakoztató és komolyzenei repertoárunk egyaránt alkalmas falunapok, zenés ébresztők, ádventi, karácsonyi hangversenyek, szórakoztató estek, megvalósítására. A zenekar tagjai szeretnek együtt lenni, muzsikálni. A felkészülések, próbák, és fellépések igazi közösséget kovácsolnak belőlük.

2007 márciusában lépett be zenekarunk a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai szövetsége WASBE- Tagszervezetébe, azzal a céllal, hogy részesei lehessünk Magyarország és a nemzetközi fúvószenekari élet vérkeringésének. Az újjáalakult fúvószenekarunk első nagyobb megmérettetése egy „B” kategóriás minősítés volt, ahol 98 ponttal kiemelt arany minősítést szereztünk 2007. június 2-án.


Hasznos linkek | Média támogatóink